GRATIS verzending vanaf €50,-*

Home » Plakinstructies

Plakinstructies

Omdat wij hopen dat je lang plezier hebt van je sticker hebben wij een paar instructies en tips uitgeschreven over hoe je deze het best kunt plaatsen.

 

1. Ontvetten

Ontvetten is eigenlijk de belangrijkste stap voor een goede hechting van de sticker, neem hier dus de tijd voor om lang plezier van je sticker te hebben.

Kies de plaats waar je je sticker wilt plaatsen. Ontvet deze goed met een professionele reiniger/ontvetter, warm water met afwasmiddel of reinigings alcohol.

Gebruik geen producten die een beschermende laag achter laten, deze kunnen de hechting verminderen. 

 

2. Sticker

Leg de sticker op een platte ondergrond (tafel oid) en wrijf met ronde en rechte bewegingen (gebruik eventueel een doek) even goed over het  geheel heen. Hierdoor laat de sticker makkelijker los van de (witte) drager. 

Het is de bedoeling dat de sticker eenvoudig los laat van de (witte) drager, is dit niet het geval plak deze dan voorzichig terug en wrijf opnieuw.

 

3. Plakken

Als je zeker weet dat je de ondergrond goed hebt ontvet kun je beginnen aan het plakken. 

Vouw een hoekje van de (witte) drager, nu zie je de doorzichtige folie waar de sticker opzit. Plak een beginnetje op het oppervlak en ga heel langzaam en voorzichtig verder met het verwijderen van de (witte) drager tot de gehele sticker op het oppervlak zit. Wrijf de sticker goed aan en zorg dat er geen lucht onder zit, dit kan je met je vingers doen, een rakel of een pasje. (Doe dit wel voorzichtig!) 

De sticker zit nu op het oppervlak met de folie. Verwijder de doorzichtige folie langzaam en voorzichtig, en zo strak mogelijk langs het oppervlak. Blijft iets achter op de doorzichtige folie plaats deze dan voorzichtig terug en begin weer te wrijven. Zo haal je door de folie steeds verder in een schuine hoek te trekken de gehele folie van de sticker.

Als de sticker er op zit wrijf/druk je deze nog even aan.

 

De optimale temperatuur voor het plakken van de sticker is tussen de 10 en 25 graden.

 

Let op:

Gebruik wasstraat op eigen risico.

Als je de sticker op de achterruit plaats hou dan rekening met het gebruik van de ruitenwisser, als de sticker correct is geplaatst is incidenteel gebruik geen probleem.

Hou vooral rekening met de fijn gesneden en scherpe hoeken van de sticker.